Bilkrockar och bilverkstäder

Jag är en ganska försiktig förare så därför var min tanke att jag aldrig skulle behöva lämna in bilen till den där bilverkstaden i Vaggeryd för att jag aldrig någonsin skulle krocka. Det var i alla fall vad jag tänkte när jag köpte bilen, att det i så fall endast skulle vara för årlig bilservice. Och det stämmer, jag har aldrig behövt lämna in bilen till en bilverkstad för skador som jag har gjort. Men jag har haft den inne på Ribic Motorer bilverkstad i Vaggeryd två gånger det senaste året för skador som andra har orsakat på bilen. Vilket är otroligt surt. Men det är väl så det är, att det behöver inte vara något en själv gör utan det som andra gör som ger problemen.

En av gångerna så vet jag inte ens vad som hände, för jag hade parkerat bilen på en vanlig parkeringsplats, i rutan och allting, men sen när jag kom tillbaka så hade den värdens repa längs med sidan. Så antar att någon körde på den eller drog emot den när de skulle parkera eller kanske köra ut från parkeringen. Irriterande i alla fall men det gick lätt att fixa för dem på bilverkstaden, men det kostar ändå lite och de hade ju smitit de som gjort det, så det mesta fick jag betal själv, dock gick lite av det på försäkringen.

Sen andra gången jag var på Ribic Motorers bilverkstad var när jag blev påkörd på en huvudled. Så det var lite mer dramatiskt. En femtioväg och jag körde på huvudled så svänger det ut en bil rakt på mig från sidan, någon som inte stannade för stoppskylten. Men de kunde i alla fall inte smita utan fick fylla i papprena för försäkringen.